Bloemenwij

Bloemen

Een weelderige waaier

Met zorg en aandacht kweken we biologische snijbloemen op vanuit zaad of bloembol. We telen een ruime waaier aan bloemen die we regelmatig opnieuw zaaien, zodat je het hele bloemenseizoen een divers aanbod hebt, voor elk wat wil(d)s dus!

Ons voorjaar start met narcissen en tulpen. Bloemen die al voor de winter de grond ingingen, zoals damastbloem, judaspenning of vingerhoedskruid, vervoegen hen. In de zomer ervaar je overvloed met klassiekers als zonnebloemen en dahlia’s, en ook heel wat bijzondere en minder gekende bloemsoorten. Op het veld vind je ook heel wat meerjarige planten zoals geel duizendblad en nagelkruid, struikachtigen zoals spirea, en vullers zoals ribes om je boeket op te fleuren. Heel wat bloemen kan je bovendien drogen, zodat je ook tijdens de wintermaanden verder kan genieten van je plukpracht!

 

"  Bij het zaaien en planten, heb ik al boeketten voor ogen. Die wil ik divers en interessant! Dat vraagt een rijkdom aan verschillende bloemen op elk moment van het seizoen. Ik wil volle bloemen zoals dubbelbloemige tulpen en leeuwenbekjes en tegelijk fijnere soorten zoals gipskruid en akkerscherm om luchtigheid aan het boeket te geven. Zowel zachte, natuurlijke als felle, contrasterende kleuren zal je op het veld tegenkomen. Als bloementeler wil ik de mogelijkheden scheppen voor talrijke unieke creaties, met kleuren die je raken en vormen die evenwicht brengen. "

- Anaïs Neyt

Lokale verantwoorde biologische bloemen

We telen onze biologische bloemen op een verantwoorde en duurzame manier met respect voor de natuur op en rondom ons veld. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het helemaal niet in de bloementeelt. Veel bloemen die je hier koopt, zijn ingevlogen vanuit zuiderse landen en geteeld onder schrijnende werkomstandigheden met een grote hoeveelheid aan schadelijke stoffen. Ook dichterbij levert de bloemenindustrie veel inspanningen om op elk moment van het jaar de gewenste verse bloemen te kunnen leveren. Bloemen met een enorm hoge milieu-, natuur-, klimaat- en mens-kost.

Bloemenwij toont dat het anders kan, net als onze biobloementeelt-collega’s. Van april tot eind oktober vind je bij ons een weelderig aanbod aan verse bloemen, geteeld in samenwerking met de natuur, op het ritme van de seizoenenen en met respect voor al het leven!

Aanbod in gemeenschapslandbouw  

Bloemenwij kiest bewust voor de principes van CSA – Community supported and shared agriculture of gemeenschapslandbouw. De abonnementsformules zijn hier deel van. Als je inschrijft voor een abonnement, word je deelnemer van onze boerderij. Zo word je voor een stukje eigenaar van de bloemenoogst van dit seizoen. Boerin en deelnemers delen in overvloed en in tegenslagen. 

Ontdek hier onze verschillende formules:

Kom zelf jouw favoriete bloemen plukken en beleef het veld doorheen de seizoenen!

Met liefde stellen wij voor jou een boeket samen en jij komt het ophalen op onze boerderij! 

Zet jezelf of iemand anders in de bloemetjes en kom met onze plukbon eenmalig bloemen plukken!